Pe vremea bunicilor nostri exista obiceiul de a expune fotografii pe perete, pentru ca cei care locuiesc in casa sa le vada mereu si sa isi aminteasca de cei dragi, iar oaspetii sa poata cunoaste si ei dintr-o singura privire familia in casa careia au intrat.
Mai apoi acest obicei s-a cam pierdut iar fotografiile au fost asezate ordonat in albume care stateau cuminti in sertar, de unde erau scoase cam rar.
Mai nou fotografiile stau si mai ascunse sub forma de coduri digitale de 0 si 1 prin memoriile computerelor, de unde pot fi accesate cu mare usurinta la nevoie.
Dar vechiul obicei al bunicilor revine in actualitate si decoratorii spatiilor interioare ne recomanda sa amenajam in locuinta unul sau mai multe colturi cu fotografii, aranjate dupa imaginatia fiecaruia.
6 moduri inedite de a aranja fotografii pe perete si decora cu gust locuinta
O tabla scolara veche sau o portiune dintr-un perete vopsit in negru ca sa para o tabla de scris, ornata cu rame desenate cu creta colorata si fotografii cu mici comentarii, poate sa reprezinte un colt foto plin de originalitate.
Avand un mecanism de ceas si folosind fotografiile pe post de repere orare, putem sugera din nou intoarcerea in timp…
- O rama veche poate sa capete o noua viata daca este frumos decorata cu… fotografiile noastre de familie.
sursa aici
- Ramele clasice pot fi inlocuite cu suporturi de fotografii care se gasesc peste tot in librarii si asezate cu gust intr-un tabel din… sarme. Aspect modern, original…
Chiar daca nu e vorba de un aranjament pe perete ci mai mult langa, niste sticle sau borcane goale pot sa para o veritabila „masina a timpului” evocand persoane si evenimente din trecut. Iar pentru pozele vechi alb-negru pot sa reprezinte un interesant mod de a le pune in valoare si a le da o noua viata.
sursa aici
Voi mai pastrati obiceiul accesta din batrani de a aranja fotografii pe pereti? Sau le pastrati doar in albume si/sau doar in format electronic?
Leave a Reply