Iarna asta am tot avut probleme cu cel mic. Primul an la gradinita, cred ca stiti si voi, fie din experienta, fie din auzite, e un an in care bolile se tot tin de bietul copil. Desi al meu nu a fost o fire bolnavicioasa si pana la patru ani nu prea am avut probleme de sanatate cu el, cum l-am dat la gradinita si a intrat in colectivitate, cum a inceput sa culeaga tot felul de virusi care au pus la incercare sistemul imunitar si rabdarea mea de mama. Ne-am plimbat pe la medici si am schimbat tratamente, fie ele din medicina alopata, fie din cea naturista, in functie de cum se schimbau si simptomele bolii.
Cum tusea a fost vedeta printre simptome, am tot folosit siropuri naturiste, in marea lor majoritate cumparate pana cand am aflat despre faptul ca din ridiche neagra si miere se poate face un foarte bun sirop natural contra tusei.
Asa ca m-am gandit sa vi-l recomand si voua spunandu-va cum sa procedati ca sa il obtineti. Metoda de preparare e una foarte simpla si nu aveti nevoie de multe ingrediente sau cine stie ce aparatura ca sa il obtineti.
E suficienta o ridiche, o lingurita cu miere de albine, un cutit ca sa taiati ridichea si ceva rabdare pana cand se face siropul, adica macar cateva ore bune. Eu am lasat-o pana a doua zi.
Cum procedam pentru a obtine un sirop natural contra tusei
- Spalam foarte bine ridichea si o taiem putin la baza ca sa poata sta bine “dreapta”.
- Taiem in partea de sus a ridichei un capacel, il dam deoparte si cu ajutorul cutitului (sau daca va este mai comod, cu ajutorul unei lingurite) scobiti interiorul ridichei.
- Puneti in gaura obtinuta lingurita de miere, “sigilati” cu capacelul din ridiche taiat mai devreme din ea si asezati ridichea pe o farfuriuta.
- Asteptati cateva ore bune sau mai bine pana a doua zi ca sa se extraga zeama din ridiche si sa se combine cu mierea formandu-se astfel un sirop natural.
- Scurgeti siropul format si completati iar cu putina miere pentru a obtine altul. Coaja ridichei se va “zbarci’ dupa mai multe folosiri de acest gen si va veti da seama cand nu mai aveti ce sirop sa extrageti din ea.
Este adevarat ca nu iese mult sirop dintr-o ridiche de marime medie dar puteti folosi mai multe si macar aveti siguranta ca siropul obtinut este unul natural si de calitate.
Este important de retinut faptul ca nu trebuie sa puneti multa miere in scobitura facuta. Este mai bine sa o umpleti pe trei sferturi sau chiar pe jumatate pentru ca aceasta se va umple cu sirop si acesta se va scurge pe margini.
Pentru a preveni eventuala scurgere a siropului este bine sa asezati ridichea pe o farfuriuta asa cum am mentionat mai sus.
Sa va fie spre folos!
Leave a Reply