Cum să îngrijești plantele de apartament. 7 sfaturi simple
Chiar dacă este vară, plantele de apartament trebuie îngrijite și ele. Această idee mi-a venit privind azi plantele mele, pe care cum dă căldura le scot afară și uneori mai uit de ele.
Plantele stau într-un loc unde primesc din plin apă de ploaie, apoi le mai ud si eu când e secetă. Și cam atât, pentru că locuitul la casă are și multe avantaje.
Nu știu de ce este totuși înrădăcinată ideea că plantele trebuie îngrijite mai mult iarna, pentru că vara se descurcă și singure. Realitatea nu este chiar asta, pentru că trebuie să avem mare grijă de ele tot timpul anului, mai ales dacă le ținem „închise” într-un apartament.
Cum să îngrijești plantele de apartament. 7 sfaturi simple
Câteva idei simple te vor ajuta să îngrijești cu mai bune rezultate plantele de apartament, ca să te poți bucura și de frumusețea, dar și de sănătatea lor.
- Nu mai arunca pliculețele de ceai folosite. Taie cu un foarfec pliculețul și scoate conținutul, pentru că înăuntru este un îngrășământ numai bun pentru plantele tale. Practic toate ceaiurile se fac din componente ale plantelor (flori, frunze, rădăcini sau tulpini), care pot să revină în sol ca îngrășământ organic.
- Nu mai arunca nici ceaiul pe care nu l-ai consumat. Udă florile de apartament cu el, deoarece conține substanțe bune pentru dezvoltarea acestora.
- Nu arunca nici apa în care ai fiert ouăle, ca să o folosești tot ca fertilizant. E plină de calciu și de alte substanțe utile plantelor.
Citește aici și despre 8 mituri despre plantele de interior
- Au plecat musafirii și a mai rămas ceva vin roșu prin pahare? Nici pe acesta nu-l arunca! Amestecă-l cu apă ca să se dilueze și udă plantele cu soluția de licoare bahică.
- Curenții de aer reci sunt vătămători plantelor de apartament. Așa cum ție nu îți place să stai „în curent”, nici plantelor nu le place. Aerisește casa astfel încât mișcările maselor de aer să fie cât la line, ca o adiere.
- Au năpădit purecii de plante? Nu vrei să folosești produse chimice de sinteză? Fierbe pelin în apă pe care o vei folosi apoi ca să le stropești. Componentele pelinului sunt un excelent insecticid natural. Bunicile noastre puneau frunze de pelin prin casă sau prin dulapuri, ca să alunge o mulțime de gângănii agasante.
- Mai poți prepara un antidot natural pentru pureci cu un pumn de urzici strivite și puse la macerat într-o găleată cu apă rece, pentru 4 – 5 zile. Stropește apoi plantele cu „apa de urzici” și vei scăpa de pureci și de alte „lighioane”.
Citește aici și despre 8 plante de apartament ușor de îngrijit
Desigur că mai există multe alte trucuri, dar eu te provoc să mai scrii și tu câteva, dacă le-ai folosit sau dacă le știi de la cineva care le-a încercat cu succes. Aștept să îmi lași un comentariu și să facem schimb de idei.
fiertura aia de pelin nu stiu daca ma functioneaza pentru ganganiile de pe plante, ca asta nu am incercat, dar noi il foloseam pentru a tine puricii la distanta cand stateam la tara. Acum puricii sunt imuni la el
Deci puricilor au inceput sa le placa pelinul :)))