Machiajul de Halloween, o soluție la îndemână
Iarăși se apropie sărbătoarea de Halloween, despre care se spune că este una „importată” și că nu are ce să caute la noi, după cei mai conservatori sau tradiționaliști semeni ai noștri. Ideea nu este întrutotul corectă, deoarece în România trăiesc și creștini catolici sau de alte religii neoprotestante (derivate din catolicism), care țin această sărbătoare, căci de la ei provine.
Încă un lucru care nu este adevărat este acela că la ortodocși nu există această sărbătoare. Sărbătoarea există, dar nu se numește așa, cu termenul englezesc, se celebrează cu totul altfel și nu este toamna, ci vara. Cum așa? Păi să vedem etimologia cuvântului, adică ce înseamnă de fapt Halloween.
Acest cuvânt este o prescurtare în limba engleză a sintagmei Hallows Evening, adică seara (ajunul) tuturor sfinților. La ortodocși Duminica Tuturor Sfinților este prima duminică de după Rusalii, adică de după Pogorârea Duhului Sfânt (la cincizeci de zile după Paște). În creștinismul occidental, Ziua Tuturor Sfinților este pe 1 noiembrie, iar seara de ajun, când se sărbătorește Halloween este, logic, firesc pe 31 octombrie.
Mai sunt desigur și alte similitudini între sărbătoarea catolicilor și cea a ortodocșilor, ambele având de fapt origini mult mai vechi, ancestrale, pre-creștine. Ce vei face dacă (totuși) vei fi invitat/invitată la o seară de Halloween, ca pretext pentru o distracție cu colegii de muncă de exemplu. Sau ce vei face dacă ai tăi copii vor participa la școală la o distracție prilejuită de o sărbătoare „importată”?
Costumele sunt cele mai haioase, dar să zicem că nu vrei să cheltui bani pe un costum caraghios pe care-l poți purta doar o singură dată pe an. Îți rămâne soluția miraculoasă, ieftină și de efect a unui machiaj de halloween, nostim, haios și de efect, care te va costa foarte puțin.
De fapt la multe carnavaluri, oamenii își pun doar o mască ce vrea să sugereze un anumit personaj și nu îmbracă un costum complet. La multe manifestări sportive (la fotbal de exemplu, dar nu numai) suporterii își pictează pe față culorile țării sau ale clubului, sau adoptă un machiaj specific cu emblema sau mascota favoriților.
Așa că, și pentru această sărbătoare te poți ajuta doar de câteva produse de make up pentru ați transforma chipul în personajul preferat specific sărbătorii de Halloween. Poți, de exemplu, să folosești machiajul pentru a-ți creiona pe chip trăsăturile unor animăluțe preferate.
Dacă vrei ceva mai îndrăzneț poți încerca să desenezi pe chip o față de schelet sau te poți transforma prin machiaj în Maleficent, Wednesday Adams, Cleopatra, Cruella, Corpse Bride, Cheshire Cat, Spidergirl etc, în vampir sau clown.
Pentru a realiza aceste machiaje te poti ajuta de diferite produse de make up cum ar fi paleta de farduri cu sclipici NYX Professional Makeup Glitter Goal (pe care o vezi în poza de mai sus), tușurile pentru ochi, rujurile în diferite culori ”tari” cum ar fi un ruj roșu ca sângele sau unul negru.
Corectorul îl poți folosi pentru a obține efectul de albire al feței iar părul în poți colora temporar folosind vopsele în culori mai neobișnuite, cum ar fi verde, roșu, mov etc dar care se duc după prima spălare.
Cum vezi, există multe posibilități ca să te transformi de Halloween folosind produsele de make up pe care le găsești pe piață sau pe care poate deja le ai și le folosești.
Tu cum ai plănuit să te costumezi, în ce ai plănuit să te ”transformi” de Halloween si mai ales cum vrei să faci asta?
nu prea sunt eu fan al acestei sarbatori, dar machiaj de halloween mi-ar placea sa stiu sa imi fac, doar ca nu ceva chiar horror, ci mai soft asa, o vrajitoare, un tigru, cam asa…
Asa si eu! De distractie as incerca un machiaj soft, cum zici tu.