3 creme de protecție solară pentru copii pe care le poți folosi
Răspunsul pielii noastre la acțiunea razelor ultra violete poate avea efecte atât pe termen scurt cât și pe termen lung. Când spun ”pe termen scurt” mă refer la faptul că, expunerea la soare poate cauza arsuri ale pielii datorate supraexpunerii, în timp ce expresia ”pe termen lung” se refera la bronzare, la formarea unui bronz frumos pe piele.
Protecție solară este necesar să fie făcută la orice vârstă și mai ales când vine vorba de pielea sensibilă a copiilor mici și foarte mici. Este cunoscut faptul că pielea bebelușilor în vârstă de până la 6 luni produce foarte puțină melanină, substanța (pigmentul) responsabilă de bronzarea pielii așa că este necesar să fim foarte atenți când vine vorba de a-i expune la soare.
În general copiii trebuie să fie feriți de razele foarte puternice ale soarelui așa că, în afară de a-i proteja folosind o cremă de protecție solară pentru copii este recomandat ca aceștia să poarte părăriuțe și ochelari de soare dar și haine de protecție adecvate, inclusiv un costum de baie cu protecție solară.
În ce privește crema de protecție solară, aceasta trebuie să fie special concepută pentru pielea sensibilă a copiilor, să fie testată dermatologic, să fie hipoalergenică, fără alcool, coloranți sau parfumuri. Sunt recomandate a se folosi cremele cu un SPF de peste 50 sau cel puțin 30, și să fie destinate unui spectru larg de protecție. Ideal ar fi ca aceste creme să fie fără PABA sau oxibenzonă, două substanțe care pot cauza reacții alergice.
3 creme de protecție solară pentru copii pe care le poți folosi
1. spre exemplu, Garnier Ambre Solaire SPF 50, are consistența unei loțiuni, este hipoalergenică, nu conține parfum sau coloranți și este un produs testat sub control pediatric, având un sistem de filtrare Mexoryl ®SX care protejează împotriva razelor UVA și UVB și a daunelor cauzate de acestea. Are o textură ușoară, se aplică rapid, este rezistentă la apă și este concepută pentru pielea deschisă, delicată și intolerantă la soare a celor mici.
Loțiunea se aplică într-un strat generos, pe suprafața pielii înainte de expunerea la soare și se reaplică frecvent, mai ales după înot, transpirație sau ștergerea cu prosopul. Fiind cu SPF 50 are o protecție ridicată împotriva îmbătrânii premature a pielii, hrănește și hidratează pielea protejând în același timp împotriva razelor UVA și UVB.
2. pentru fața bebelușilor ai putea folosi Sunbrella Baby SPF 50, o cremă cu minerale care protejează pielea sensibilă a bebelușilor de radiațiile dăunătoare de tip UVA și UVB.
Cu ajutorul acestei creme se creează pe piele o peliculă invizibilă și non-grasă care calmează și regenerează tenul în profunzime și hidratează intens tenul uscat de radiațiile solare. Crema este rezistentă la apă și fotostabilă și e perfectă pentru a fi folosită pentru sugari, după prima lună de viață.
Printre ingrediente găsim filtre minerale care rămân la suprafața pielii și reflectă razele soarelui, bisabolol care accelerează regenerarea tenului iritat, glicerină, care completează doza de hidratare de care are nevoie tenul, vitamina E care, se știe, acționează ca un antioxidant natural precum și Acqua-provită D3, o substanță care, sub influența radiațiilor UV se transformă în vitamina D3, atât de necesară celor mici.
3. mai poți folosi și un lapte de protecție solară cum este spre exemplu Nivea Sun Kids cu protecție 5 în 1. Ca și în cazul celorlalte produse pe care le-am menționat mai devreme, și acesta este special conceput pentru a fi folosit pe pielea sensibilă a copiilor și o protejează fată de radiațiile UVA și UVB. Are o textură lejeră, este rezistentă la apă, hrănește, tratează și previne uscarea pielii copiilor, fiind delicat și blând cu aceasta.
Tu ce alte creme de protecție solară pentru copii și bebeluși mai știi? Ce ai folosit sau ce folosești de obicei pentru protecția solară a acestora?
Leave a Reply