Cum instalam o folie de protectie pentru telefonul mobil
Telefoanele au devenit din ce in ce mai inteligente, dar odata cu cresterea capacitatii acestora de a procesa informatii (acum sunt niste mici computere) a crescut si pretul lor. In fond chiar si primele telefoane erau destul de scumpe si nu ofereau ceea ce ofera cele moderne, destepte…
Cu orice telefon se pot petrece mici accidente, inerente in activitatea zilnica a omului modern atat de ocupat. De aceea telefoanele sunt concepute a fi cat mai rezistente la micile caderi pe suprafete de orice tip. Desigur ca nici un aparat electronic nu ar rezista la o cadere de la cativa metri pe o suprafata de beton de exemplu, dar un telefon trebuie sa reziste la caderea de pe o masa, sa zicem.
Folii Samsung Smart Protection
Dar chiar daca telefonul rezista la impacturi usoare, in urma utilizarii zilnice si in urma micilor accidente, pot sa apara fara doar si poate zgarieturi, mai fine sau mai evidente, care pot strica aspectul frumos al micii minuni tehnologice. Iar alte lovituri pot chiar sa deterioreze telefonul, care stim ca nu este chiar ieftin, ceea ce ne-ar afecta serios bugetul.
Pentru a preveni aparitia zgarieturilor inestetice, dar si craparea ecranului, a fost elaborata o solutie care la prima vedere pare destul de simpla: protectia telefonului cu niste folii protectoare, atat pe fata, cat si pe verso. Am spus ca doar la prima vedere solutia pare simpla, dar in realitate pentru a se ajunge pana aici, a fost o munca uriasa in cercetare si inovare.
Aceste folii despre care va vorbesc aici, nu cele din plastic foarte ieftine, sunt de fapt adevarate minuni ale stiintei numita ingineria materialelor, ramura a tehnicii bazata pe chimie desigur, dar si pe aplicatii din multe alte ramuri ale stiintei, tehnicii si ingineriei.
Foliile sunt de fapt niste materiale compozite multistrat (sunt de obicei patru straturi, dar pot fi chiar si mai multe) care trebuie sa aiba o rezistenta deosebita si sa fie perfect transparente din punct de vedere optic, ca sa nu fie alterate culorile ecranului. In plus foliile trebuie sa permita „comunicarea” cu ecranul prin atingere, in cazul foliei de pe fata telefonului.
Si ar mai fi ceva interesant de spus despre aceste folii minune. Cred ca v-as putea convinge pe deplin de utilitatea folosirii lor daca va spun ca la inceput au fost concepute pentru utilizarea in aplicatii militare, de unde au patruns apoi si in domeniul aplicatiilor civile…
Sunt „destepte” aceste folii, nu-i asa? De aia se si numesc Smart Protection. In plus foliile de protectie sunt mult mai ieftine decat telefonul si atunci cand se deterioreaza (un an, doi, trei…) pot fi inlocuite, telefonul ramanand ca nou!
Dar nu numai telefoanele sunt scumpe si merita sa fie protejate cu aceste folii. Exista folii pentru tablete, pentru ecranul computerului portabil (laptop), pentru ceasurile electronice inteligente (Smart Watch), si chiar pentru ecranele aparatelor de fotografiat, pentru navigatoarele automobilelor si in general cam pentru orice are un ecran care poate fi protejat.
Aceste folii nu sunt dificil de montat, dar necesita operatii stricte si de aceea instructiunile trebuie citite cu atentie. Exista si tutoriale video, asa cum puteti vedea in continuare iar daca tot nu aveti curajul si credeti ca nu va descurcati, apelati la un specialist.
Fiindca eu am un telefon marca Samsung am ales sa exemplific cu un mic toturial video despre cum se monteaza o folie de protectie pe un Samsung Galaxy S6 Edge dar puteti gasi pe net tutoriale si despre alte marci de telefoane mobile.
Voi v-ati montat folie de protectie pentru telefonul mobil? Eu recunosc ca inca nu dar acum ca stiu cat de importanta este si cat se simplu se monteaza am sa fac acest pas necesar pentru protectia acestuia.
Alina says
Daca vezi cum arata telefonul meu, vei înțelege ca am nevoie urgenta de o folie dar si de ecran nou.
Claudia says
🙂 Te inteleg si fara sa vad :p
Claudia`s Choice says
Eu am avut folie de cand am primit telefonul. Nici nu concep sa il folosesc altfel.
Claudia says
Eu recunosc ca inca nu am inca. Doar protectia de la husa 🙁
Antoaneta says
D.si A. urmaresc tutoriale de acest gen ca sa invete sa isi puna folii la telefoane 🙂 )))
Claudia says
Deci, concluzia e ca ar tb sa incepem si noi sa facem tutoriale video :p