Ce inseamna o masina de spalat slim?
Ideea articolului mi-a venit atunci cand, urmarind niste discutii referitoare la masinile de spalat, discutii purtate pe un grup de Facebook, am gasit la comentarii si intrebarea inocenta a unui curios/nestiutor: ce inseamna masina de spalat slim?
M-am amuzat de infantilitatea intrebarii si de modul gresit in care a fost pusa, dar totodata m-am gandit ca nimeni poate nu a explicat vreodata pe intelesul tuturor ce inseamna totusi „slim”. Si apoi, sa fim cinstiti, nu toti stim chiar atat de multa engleza.
Ei bine, slim nu este nicidecum o functie a unei masini de spalat, ci o caracteristica geometrica a ei. Asa cum a fi mic de statura nu este o functie a cuiva, ceva ce el „face” in plus fata de altii, ci este un dat al sau de la natura. In limba engleza slim inseamna mic, redus, subtirel, zvelt.
Asta inseamna ca o masina de spalat slim este o masina de spalat mai ingusta, avand putin peste 40 de centimetri „adancime”, ca sa-i spunem asa, adica distanta din fata, de la panoul frontal, pana in spatele masinii. In rest, vazuta din fata, masina arata la fel ca toate celelalte, adica are aceeasi inaltime si latime.
Urmarind ofertele la masinile de spalat din magazinele virtuale, am constatat ca acum majoritatea sunt slim, adica inguste. M-am gandit ca o fi o moda, dar cred totusi ca este de fapt o necesitate.
O masina de spalat slim ocupa mai putin loc si in locuintele mici de la bloc este foarte potrivita. De exemplu incape mai bine intr-o baie sau intr-un dulap care sa o mascheze.
Trebuie sa precizez insa ca, in ciuda faptului ca o masina de acest fel este mai ingusta, ea poate spala aceeasi cantitate de rufe ca si una din cele vechi, mult mai „groasa”. Acest fapt a fost posibil prin re-proiectarea interiorului, ca sa incapa toate componentele inauntru, dar mai ales prin controlul electronic al stabilitatii, ceea a permis reducerea dimensiunilor geometrice, cuva si tamburul ramanand la fel de mari.
Prin urmare, alegand o masina de spalat slim (si de fapt vei fi nevoit sa o alegi, pentru ca majoritatea acum sunt slim – eu am gasit mai greu masini non-slim), vei putea spala la fel de multe rufe, dar vei salva din spatiul din locuinta, atunci cand acest fapt se impune.
Sa nu crezi insa ca o astfel de masina este cu mult mai „subtire” decat una clasica. Vei putea citi pe caracteristicile tehnice ca are de obicei cu 10 sau 12 pana la 15 centimetri mai putin in comparatie cu una non-slim. Uneori acesti centimetri sunt foarte necesari ca sa o poti introduce intr-un dulap elegant care face parte din decorul casei tale.
Tu ai folosesti o masina de spalat slim sau una obisnuita?
Leave a Reply