Daca saptamana trecuta iti povesteam ce carti am mai primit din diverse colaborari si am inceput aceasta serie intitulata ”Ce e nou in biblioteca”, asta continui cu un book haul de martie. Titlurile de astazi sunt in biblioteca mea temporar dar fiindca vor sta ceva timp in aici (pana le citesc) am considerat util sa le trec intr-un articol separat, tot din aceasta serie.
Asa ca astazi ma laud ca voi avea de citit si recenzat ca sa va spun si voua parerea, mai bine de 15 carti primite de la Antoaneta despre care tot m-ai auzit vorbind pe aici pentru ca nu e prima data cand face un gest asa de generos de a-mi imprumuta din cartile ei ca sa le citesc si eu.
Mai bine de jumatate din ele sunt semnate de autori romani contemporani si se incadreaza in proiectul nostru de sustinere a autorilor romani prin care eu, Alexandra si Antoaneta ne-am propus sa facem schimb de carti si sa scrie apoi despre ele pe blog. Daca nu stii despre ce e vorba poti citi aici mai multe detalii.
Dar sa nu mai lungesc vorba si sa scriu ce carti am primit si evident, ce recenzii vor urma pe blog in lunile care vin. Cred ca imi va lua cateva luni sa citesc tot ce s-a adunat. Dar ce mai conteaza. Important e ca am ce citit si ca in felul acesta nu voi mai face ca in anii din urma cand au trecut luni de zile pana sa citesc o carte.
Carti de autori romani contemporani
1. I.R.En. de Sandra Coroian, aparuta la editura Quantum, este o carte superba, un science fiction pe care ar trebui sa il citesti chiar daca nu te pasioneaza acest gen. Cum imi doream foarte mult sa citesc cartea pentru ca tot auzisem despre ea doar lucruri bune si cum mie imi plac mult cartile de acest gen am si terminat-o de citit si recenzia (parerea mea) o gasesti deja pe blog – vezi aici.
2. Nopti la Monaco de Natasa Alina Culea, este povestea unei fete simple nascuta si crescuta intr-un sat uitat de lume care inghite zilnic pastila saraciei si a mizeriei dar care are totusi sansa de a iesi din mediul in care traieste. Romanul a fost publicat la editura Librex de unde o si poti cumpara – vezi aici.
3. Natasa, barbatii si psihanalistul de Natasa Alina Culea este publicata la editura Librex ne spune povestea unei tinere atragatoare si directe, o femeie curajoasa care priveste infrangerile cu umor, care se autoironizeaza si intra in bucluc cu naturalete. Romanul abordeaza subiecte controversate: sex, psihanaliza, prototipul femeii independente si relatiile contemporane dintre barbati si femei. Poate fi comandata fie de pe site-ul editurii fie de la librariile online – vezi aici, unde o gasesti uneori si la jumatate de pret.
4. Triplu H de Corina Cindea, aparuta la editura Librex, este o carte pe care imi doresc sa o citesc de cand am terminat ”Micuta balerina” scrisa tot de Corina – vezi aici recenzia. Este vorba despre Kim Larsen care, avand doi frati si patru veri extrem de protectori incearca sa iasa de sub aripa lor si sa duca o viata normala. Cartile (pentru ca e vorba despre 2 volume) le poti comanda de pe site-ul editurii – vezi aici.
5. Masti si secrete, tot de Corina Cindea si aparuta tot la editura Librex. Ne spune povestea de dragoste dintre Brittany Cavannough si Maddox Wright. Brittany este este iremediabil atrasa de aura intunecata si plină de mister pe care o emana Maddox, se indragosteste de acesta si exact ca un fluture atras de flacara unei lumanari, risca sa se arda. O poti cumpara de pe site-ul editurii.
6. Pasi in trecut de Lina Moaca, este o poveste care incepe in prezentul zileleor noastre si ajunge… inapoi in timp, pe vremea dacilor. Aurus, personajul principal, ne dezvaluie lumea din afara si dinauntrul lui, in timp ce isi cauta menirea pe acest pamant. Cartea a aparut la editura Librex sau la librariile online – vezi aici
7. Tratament special – de Davine M. Vesco & Lexi B. Newman este de fapt o serie de 3 volume, toate publicate la editura Librex este, din cate am inteles genul de comedie romantica. A fost publicata initial pe wattpad unde a avut un mare succes.
8. Jurnalul primei mele morti de Ioana Duda, aparuta la editura Herg Benet este un roman pe care abia astept sa il citesc. Mi-a atras atentia prin recomandarea Cristinei Nemerovschi de pe site-l editurii: „Citeste-o numai dupa ce ti-ai scos masca pe care o porti prin lume. Daca esti printre norocosii carora le vorbeste pe limba lor, cartea asta s-ar putea sa te invete sa arzi, asadar sa te salveze.“. O poti cumpara online fie de pe site-ul editurii fie de la lirbariile online – vezi aici.
9. Neverland – de Radu Gavan, aparuta tot la editura Herg Benet este un roman care ne vorbeste despre fragilitatea lumii in care traim, o poveste despre un zambet de copil reflectat in ochii tatalui sau. Cartea o poti comanda de pe site-ul editurii sau de la librariile online – vezi aici.
Carti de autori straini
10. Sinucidere fericita si la multi ani – de Sophie De Villenoisy este o combinatie seducatoare intre ”Viata e minunata” al lui Frank Capra si ”Jurnalul lui Bridget Jones”, stilul scriitoricesc al autoarei seduce cititorul de la primele randuri prin amestecul bine dozat de umor si tandrete, presarat cu nenumarate surprize. O poti comanda de aici.
11. Scrisori pentru fiicele mele de Elizabeth Nobile, este o emotionanta poveste despre familii, prieteni si splendidele, nesfarsitele posibilitati ale vietii. O poti comanda de aici, la pret redus.
12. Sperante regasite de Luanne Rice este o despre puterea de a depasi momentele grele ale vietii, cand crezi ca totul este pierdut, si de a te mobiliza in lupta pentru regasirea drumului spre fericire. O poti comanda de aici, la pret redus.
13. Inima de piatra de Luanne Rice este o tulburatoare poveste care indeamna la o meditatie profunda, un semnal de alarma fata de consecintele dramatice ale ignorarii si tratarii prin prisma unor prejudecati a abuzurilot familiale. O poti rel=”nofollow”comanda de aici, la pret redus.
14. Jertfa iubirii de Jojo Moyes este povestea captivanta a doua femei despartite de un secol, dar unite prin hotararea lor de a lupta pentru ceea ce iubesc. O poti comanda de aici, la pret redus.
15. Clubul de cricket al talibanilor de Timeri N, isi desfasoara actiunea intr-un Afganistan sufocat de stapanirea talibana, unde o incercare stangace de rebranding national ii da unei tinere jurnaliste ocazia nesperata de a trece granita si de a se reuni cu iubitul ei. O poti comanda de aici, la pret redus.
Si … numarul cartilor nu se opreste aici…..
La inceput iti ziceam ca voi scrie despre cartile primite de la Antoaneta. Insa cat iti povesteam care sunt si asezam pozele in articol, am avut parte de o frumoasa surpriza literara de martisor de la Librex.
Asa ca alte doua carti de vor adauga in biblioteca mea. Este vorba despre doua noi aparitii editoriale:
16. Rebela de Corina Cindea – o poti comanda de aici
si
17. Asasin la feminin de Monica Ramirez, volumul 1 din seria Alina Marinescu, carte pe care am primit-o cu autograf – multumesc mult, Monica! Cartea o poti comanda de pe site-ul editurii.
Cam astea ar fi cartile primite de la Antoaneta si Librex ca sa le citesc in perioada care urmeaza. Tu cu care mi-ai recomanda sa incep? Pe care ai citit-o deja sau pe care ti-ai dori sa o citesc prima si sa public recenzia pe blog?
Foarte multi autori romani contemporani! Nu e usor sa decizi intre noi aparitii si romane clasice, cand sunt atatea titluri bune pe care nu ai avut cand sa le citesti.
da, asa e.. cam greu de decis.. dar bine ca sunt 😉
Titlul.Sinucidere fericita si la multi ani mi-a starnit un zambet! E super sa poti avea prieteni care sa-ti imprumute asemenea”comori”!Toate sunt calde si dupa recenziile citite si faine!
Da! Mai rar asa prieteni! 🙂 Cine ii are sa ii pretuiasca :p