Cum amenajezi curtea cu bani puțini. 3 idei simple și ușor de pus în practică
Așa doar pentru sufletul meu, dar și ca sursă de inspirație pentru viitoare lucrări pe care intenționez să le fac la mine în curte, obișnuiesc să mă uit mai mereu pe internet, în magazinele virtuale, dar și pe site-uri care publică articole și fotografii despre amenajarea curții și a grădinii.
Sunt chiar abonat la unele dintre ele și primesc mereu noi informații despre tendințele în domeniu. Am remarcat în ultima perioadă o revenire spre normalitate, dacă putem să-i spunem așa, atât în ceea ce privește construcția de case, cât și amenajările interioare și exterioare.
Oamenii s-au mai deșteptat și au început să aprecieze din ce în ce mai mult casele mici, care pot să asigure tot confortul, dar cu costuri de întreținere mult mai reduse în comparație cu imensele vile opulente mult admirate mai odinioară. De asemenea aspectul curților a devenit mai simplu, mai aproape de natură și mai bine integrat în mediu. Și sunt curți pe care poți și tu să ți le amenajezi cu bani puțini. Iată niște idei care te-ar putea ajuta.
1. Niște ghivece de flori își găsesc întotdeauna locul în living, pe casa scărilor, în bucătărie, chiar în baie mai nou și de ce nu și într-o curte. Existe ghivece foarte potrivite oricărui exterior, de diverse forme și mărimi, cu aspect modern sau antic, potrivite tuturor categoriilor de plante care pot fi ținute într-un astfel de recipient. Cu niște astfel de ghivece și plantele potrivite, așezate acolo unde trebuie, poți schimba radical aspectul unei curți, fără să te coste o avere.
2. Pământul trebuie și el „să respire”, așa că nu betona toată curtea, că nu e piața publică a orașului. Am observat că acum se folosesc din ce în ce mai mult pentru amenajarea curților dale din piatră naturală, așezate cu mici spații între ele, astfel încât să poată să mai crească și iarba. Din punct de vedere estetic arată foarte bine și în plus vei avea o curte mai răcoroasă vara, comparativ cu una care este complet acoperită de beton. Te va costa mult mai puțin, iar la nevoie, ca să economisești și mai mult, poți învăța și singur cum se pun în curte niște dale de piatră.
3. Așa cum unui dormitor îi poți schimba „imaginea” doar cu o lenjerie de pat frumoasă, ochioasă și bine asortată cu restul celor de pe acolo (mobilier, pereți, perdele etc.), tot așa și aspectul unei curți îl poți modifica radical cu un pavilion de grădină potrivit. Într-adevăr, corturile de grădină, pavilioanele sau copertinele din materiale ușoare au luat locul în curțile noi structurilor fixe din lemn și metal. Sunt cu mult mai ieftine și pot fi și mutate în alt loc la nevoie, în funcție de preferințe.
Îmi amintesc cum cineva, cu mulți ani în urmă, prezenta oaspeților noua lui casă de vacanță. Toți admirau construcția în afară de un cuplu de veri pasionați de drumețiile cu cortul pe munte. Pentru ei era o imensă risipă să investești atât de mult într-o casă de vacanță în care vei ajunge să locuiești doar câteva zile pe an. Cu acei bani ai fi putut să faci zeci de concedii de lux în țară și/sau străinătate. La fel și cu casele/vilele și curțile: poți să le amenajezi foarte frumos cu mult mai puțini bani ca să te bucuri mai mult de viață! Voi ce alegeți?
Leave a Reply