Cum să alegi mobilierul de exterior. 6 sfaturi practice.
Vine sezonul cald cât de curând și te-ai hotărât să-ți cumperi mobilier de exterior, fie că este pentru o terasă, un balcon sau o grădină. Cum să procedezi? De ce anume să ții cont? Există și în această privință recomandări de care ar trebui să ții cont?
Am cercetat de curând ofertele magazinelor de profil pentru voi, dar și pentru mine, deoarece și eu intenționez să mai cumpăr câte ceva ca să stau vara mai mult pe afară și am aflat o mulțime de chestii interesante.
Așadar, alege ce îți place, dar și să se potrivească cu nevoile tale, cu condițiile specifice în care vei utiliza mobilierul de exterior pe care vrei să-l cumperi. De ce să ții cont?
- Bugetul este pe primul loc. Trebuie „să te întinzi atât cât îți este plapuma”, pentru că plaja de prețuri în ceea ce privește mobilierul, atât cel de interior, cât și cel de exterior, este foarte largă și nu te vei mai sătura admirând toate produsele care există în ofertele magazinelor fizice și online.
- Spațiul pe care-l ai la dispoziție nu poate fi în nici un caz neglijat. Dacă vrei să mobilezi un balcon normal sau unul mai îngust, va trebui să alegi de exemplu o măsuță și niște scăunele (nu chiar scaune) pe măsură, care cel mai bine ar fi să fie și pliabile, ca să le poți strânge ușor la nevoie. Într-un spațiu îngust nu te vei putea lăfăi în voie, dar poți totuși să-l faci foarte plăcut și primitor pentru a sta la o cafeluță atunci când ai chef, fie că ești singur/singură, fie cu invitați (nu prea mulți).
- Tot referitor la spațiu, dar ca o altă idee, este că trebuie să ții cont dacă acesta este acoperit sau descoperit. Astfel, dacă ai o terasă acoperită poți să-ți proiectezi altfel ideea de amenajare, optând chiar pentru un „living de exterior”. Am întâlnit această sintagmă pe diverse site-uri specifice și o consider chiar potrivită. Într-un astfel de living de exterior poți pune chiar și canapele (de colț eventual), dar să fie canapele de exterior. Acestea, chiar dacă nu sunt plouate, sunt proiectate să reziste și la umezeală sau la un mediu mai rece, ca să le poți lăsa acolo și iarna.
- Pentru spațiile care nu sunt acoperite este bine să optezi pentru scaune pliabile sau stivuibile. Acestea pot fi strânse cu ușurință atunci când se apropie ploaia și pot fi depozitate imediat într-un spațiu acoperit, pentru a fi folosite mai apoi din nou, cu aceeași ușurință. Există atât scaune foarte simple din plastic, dar și scaune mult mai interesante, care sunt proiectate să fie stivuibile. Toate au aceeași caracteristică: baza lor (adică distanța dintre picioarele scaunului) este ceva mai mare decât șezutul, ca să poată fi „urcate” unul peste altul. Și masa pe care intenționezi s-o folosești în aceleași condiții trebuie să fie ușor de pliat și de mutat. Marele avantaj al acestui tip de mobilier este că-l poți pune oriunde în curte sau în livadă, în funcție de anotimp și de dorința de moment, astfel încât oaza ta de relaxare de afară va fi întreg spațiul din jurul unei case.
- Tot pentru exterior este și mobilierul de camping, format din piese mici și pliabile, pe care le poți lua oriunde cu mașina, ca să stai la iarbă verde într-o ieșire în natură.
- De ce anume să mai ții cont? De culori desigur, ca să asortezi mobilierul tău de exterior și cu culorile locului în care-l vei folosi. Poți alege în principiu culori care să se asorteze și culori contrastante, deoarece mobilierul de acest tip există într-o mulțime de culori și nuanțe.
Relaxare plăcută în afara casei și/sau în natură, cu sănătate multă!
cristina dragomir says
Sunt in cautarea unei mese si a unor scaune de exterior si ma gandeam sa iau ceva extensibil ca sa le pot strange si pune in pod pe perioada rece. Ma mai gandesc.