Vrei să faci acasă lumânări parfumate? Iată de ce ai nevoie?
Frumoase, ispititoare și mai ales parfumate, lumânările ornamentale reprezintă o tentație pentru oricine vrea să dea locuinței sau doar unei mese festive un aspect deosebit. Aceste obiecte atât de banale ne atrag pe tot parcursul anului, dar mai ales acum în preajma sărbătorilor de iarnă.
De obicei lumânările parfumate nu costă mult, așa că ni le cumpărăm de cele mai multe ori fără rezerve. Dar lumânările parfumate pot fi făcute și în casă fără prea mari eforturi. În plus, cele pe care le facem în casă pentru noi sau pentru a le oferi în dar, sunt unice și astfel cu atât mai mult apreciate.
În acest articol îți vom povesti cum să-ți faci acasă lumânări parfumate de efect, mai exact îți voi vorbi despre ce trebuie să știi ca să produci singur/singură lumânări handmade folosind ingrediente accesibile.
- Fitilul este partea fără de care lumânarea n-ar mai fi lumânare, pentru că nu ar mai avea ce să ardă. În general fitilul este făcut din fibre vegetale impregnate cu ceară sau alte substanțe care să-i întârzie arderea. Altfel fitilul ar arde mult prea repede, fără rost. Cele mai bune sunt fitilurile cu suport metalic, deoarece sunt mai ușor de poziționat central în recipientul pentru lumânare. Poți găsi astfel de fitiluri în comerț și îți poți cumpăra „un snop” ca să ai destule pentru lumânările tale.
- Recipientul în care vei face lumânarea este recomandat să fie din sticlă, ca să se poată vedea mai bine modelul și culoarea lumânării. Cele mai folosite sunt paharele de sticlă cu gura largă și nu prea înalte. Lumânarea se va arde în paharul ei, dar poți lua în considerare și să o scoți din pahar după „fabricare”, caz în care vei alege desigur un pahar tronconic, mai larg la gură și mai îngust la fund, fără „gâtuituri”. Ca să scoți lumânarea din recipient, desigur după ce s-a întărit complet ceara, vei introduce paharul într-un vas cu apă fierbinte, îl vei lăsa câteva secunde, timp în care ceara din contact cu pereții paharului se va topi foarte puțin, apoi vei răsturna lumânarea și paharul va fi bun pentru altă utilizare.
- Ceara este și ea indispensabilă. Fără ceară o lumânare de ceară n-ar mai fi o lumânare de ceară. În comerț există multe feluri de ceară pentru lumânări. Cea mai potrivită variantă este cea sub formă de fulgi de ceară de soia sau parafină, deoarece se pot topi ușor. Poți lua în considerare și faptul să refolosești ceara rămasă de la alte lumânări, pe care să o mărunțești ca să o topești apoi, pentru a fabrica o nouă lumânare.
- Uleiurile esențiale le vei folosi pentru a parfuma ceara și acestea vor fi cele ce vor răspândi în încăpere aromele deosebite, că de aceea sunt atât de interesante aceste lumânări, pentru că sunt parfumate. Poți alege uleiuri esențiale dintr-o varietate foarte largă de oferte, desigur după dorințele tale, dar și după ceea ce dorești să obții. Multe uleiuri esențiale au efecte terapeutice.
- Dacă te vei documenta despre ce jucării poți face din materiale reciclabile, vei găsi cu siguranță și idei pentru a decora lumânările tale parfumate în fel și fel de chipuri, astfel încât fiecare lumânare să fie unică. Mai ales pentru lumânările parfumate oferite drept cadou, decorațiunile vor fi cele care vor crea surpriza și efectul fascinant.
Ca să faci acasă lumânări parfumate nu este dificil, dar despre cum să procedezi după ce ai toate ingredientele necesare, într-un alt articol.
Leave a Reply