Conversații cu Dumnezeu (vol 4). Trezirea speciei.
Autor Neal Donald Walsch. Editura For You
Conversații cu Dumnezeu este o serie atât de cunoscută încât foarte puțină lume cred că încă nu a auzit despre ea. Am auzit și eu însă până acum nu am reușit să o citesc. Mă gândeam să încep ușurel, cu primul volum, așa cum e normal. Doar că, atunci când am dat comanda pe site la Libris, nu am fost atentă și, în loc să comand volumul 1, am comandat volumul 4, subintitulat ”Trezirea speciei”
Și, cum nu sunt străină de subiecte ce țin de spiritualitate, cum am mai citit pe ici colo, prin online pasaje din primul volum al seriei, mi-am făcut curaj să lecturez volumul 4 fără a citi în prealabil celalalte 3 volume. Nu zic că aș recomanda asta dar se poate și așa.
Acum, evident că urmează să-mi comand și restul seriei adică volumele 1, 2 si 3, care au ca subtitlul ”Un dialog neobișnuit”. Ce am observat eu este că aceste volume mai degrabă le găsești de cumpărat la pachet decât separat. Și cred că e cel mai bine așa, atât din perspectiva lecturii cât și a prețului.
Dar, să revin la cel de al patrulea volum și să-ți spun câteva cuvinte despre conținutul acestuia. Atunci când a scris și publicat primele 3 volume, Neal Donald Walch a crezut că seria se va opri aici. Însă, iată că, după 10 ani de la scrierea și publicarea ultimul volum al seriei, volumul 3, revine cu o altă carte.
Așa cum explică și el în introducere, ”viața este un mozaic în continuă mișcare” așa că, ceea ce e ”valabil” la un moment dat, poate suferi modificări în timp. Și e perfect normal să fie așa pentru că viitorul nu este ceva ”bătut în cuie” ci se poate modifica în funcție de alegerile noastre din prezent.
Informațiile transmise în acest al patrulea volum ating un subiect sensibil și controversat, acela al aroganței speciei umane (de fapt a unei părți din aceasta), de a crede că e singura din acest Univers. Nu neg că pentru mintea umană, cu toată educația primită de-a lungul timpului, îi e puțin mai dificil să accepte că pot exista și alte ființe în Universul asta. Pe principiul, ”până nu văd, nu cred”.
Nici eu nu pot afirma cu tărie că da, cred în totalitate ceea ce am citit în carte. Simt că o parte din minte, cea logică și sceptică, neagă informațiile. Există însă și o parte care le acceptă, care spune că ”da, de ce nu ar fi posibil?” Pentru că, la urma urmei orice e posibil, nu-i așa? Nimeni nu deține, încă, adevărul absolut.
În noaptea de 2 august 2016, Neal Donald Walsch a fost iarăși atras într-un dialog cu Dumnezeu și pus în situația de a căuta răspuns la 2 întrebări. Prima, despre ajutorul pe care Ființele de Lumină din alte galaxii ni-l dau și a doua referitoare la misiunea comună a oamenilor de a sprijini planeta în aceste vremuri critice. Răspunsul la ambele întrebări a fost unul pozitiv , deci da, suntem ajutați și, da, avem o misiune comună.
După primirea acestor confirmări i s-au oferit și 16 exemple clare despre modul în care Ființele Foarte Evoluate reacționează diferit la viață față de oameni și cum adoptarea măcar a câtprva dintre aceste comportamente poate schimba cursul istoriei lumii, evident, în bine.
Nu aș vrea să intru în prea multe detalii referitoare la conținut pentru că, uneori, a scoate ceva din context poate lăsa loc la interpretări și poate face mai mult rău decât bine așa că o să închei recomandarea mea de azi cu un citat din carte, unul din multele care mie mi-a atras atenția, cel al întrepretării zicalei ”Dacă îl vezi pe Buddha pe stradă, fugi de el”.
”Dacă arată ca Buddha, merge ca Buddha, vorbește ca Buddha și se comportă ca Buddha, probabil nu este Buddha, ci unul fals care caută pur și simplu atenție și adulare din partea ta. Pentru că un adevărat Buddha nu ar dori nimic de la tine, cu atât mai puțin recunoașterea măreției sale, iar singura lui dorință ar fi propria ta realizare.”
Chiar sunt curioasă, tu ce părere ai despre acest citat? Cum ți se pare explicația primită de Neal Donald Walsch?
Și eu am seria asta, încă nu am citit-o.