3 produse de papetărie utile în bucătărie
Când spunem papetărie ne și imaginăm imediat caiete și instrumente de scris de care au nevoie doar copiii sau nepoții noștri. Marea majoritate a adulților, odată ce termină școala, uită să-și mai cumpere pentru ei un caiet sau un pix. O fac doar pentru copii și nepoți. La fel stau lucruri din păcate și în cazul cărților și de aceea țara noastră este ultima din Europa la „consumul” de carte.
Există însă și unele produse de papetărie de care ai mereu nevoie în casă, indiferent de vârsta pe care o ai. Nu stăm să le înșirăm pe toate, ci am ales doar câteva de care ai nevoie în bucătărie, nu ca să devii cât stai acolo scriitor/scriitoare, ci ca să-ți faci pur și simplu viața mai ușoară prin organizare.
Timpul petrecut în bucătărie este prețios ca orice timp pe care-l aloci unei activități oarecare, iar o bună organizare te va ajuta să economiști timp, dar și bani, direct și/sau indirect. Să enumerăm doar trei produse pe care ar trebui să le ai mereu la îndemână în bucătărie.
3 produse de papetărie utile în bucătărie
1. Cu ajutorul unui marker sticla scapi de grija etichetării borcanelor și sticlelor de tot felul. Fie că ai preparat conserve de legume pentru iarnă, fie că ai făcut gemuri și/sau dulcețuri felurite, siropuri, bulion sau câte și mai câte, un astfel de marker te ajută imediat să faci ordine între borcane.
Pur și simplu scrii pe borcanele curate imediat ce le-ai pregătit pentru cămară, aducă după umplerea și sterilizarea lor. Se pot pune și etichete desigur, după bunicii, însă cu un marker rezolvi mult mai repede problema. Scapi și de chinul spălării etichetelor vechi lipite pe borcane. Bine, ai după aceea de spălat markerul, dar asta se poate face mult mai ușor.
2. Poți folosi și markere permanente ca să etichetezi tot ce vrei. De exemplu poți scrie imediat conținutul și data ambalării pe pungile cu carne pregătite pentru congelator. Așa ar trebui să facă orice gospodină, deoarece odată înghețate în congelator, pungile cu carne sau alte produse pot fi foarte greu deosebite. Apoi nici nu o să mai ții minte ce și când ai pus, iar metoda las că scot eu punga și văd ce-i în ea după ce se dezgheață nu e de luat în considerare de o gospodină adevărată.
3. Te-ai gândit că doar la birou ai avea nevoie de bibliorafturi? Și în bucătărie ți-ar trebui unul-două la început, ca să păstrezi în ele rețetele preferate. Acum decupăm direct din reviste rețetele dorite sau le tipărim la imprimantă descărcare direct de pe internet, dar unde le păstrăm?
Dacă ești dezordonat/dezordonată, rețetele vor fi „pierdute” peste tot prin sertare, unghere și dulapuri, de nu o să mai știi de ele. O gospodină (sau un gospodar) însă le va avea pe toate așezate ordonat într-un biblioraft, unul singur inițial, că după aceea vor fi mai multe colecții. Astfel vor fi foarte ușor de găsit și nu se vor (mai) pierde.
Succes la treburile gospodărești!
Cristina Dragomir says
si eu am mereu la indemana etichete si ceva de scris, nu mereu marker, pentru a eticheta pungile bagate la congelator. Nu stiu ce m-as face fara etichete. Cred ca nu as gasi nimic pe acolo.
Claudia says
Ooo, da! Etichetele sunt foarte utile!