Cum să alegi telefonul mobil. 4 sfaturi utile
Băiețelul meu de 9 ani are un telefon mobil destul de bun care are un uriaș avantaj: nu m-a costat nimic. El l-a primit de la noi de la părinți în momentul în care noi am achiziționat telefoane mai noi și mai performante, deși al lui este foarte bun.
Acum vrea să-i pun o extensie de memorie (adică un memory-card) ca să aibă mai mult spațiu pentru jocurile lui și pentru filmulețele pe care se străduiește să le facă, deoarece cea pe care o are deja are capacitatea cam mică. Am analizat situația și am ajuns la concluzia că pentru el este nevoie de o memorie mai mare decât cea pe care o am eu pe telefonul meu. Așa mi-a venit ideea scrierii acestui articol.
Ce fel de telefon mobil să îți cumperi? Care este cel mai bun? Englezul spune că cea mai bună mașină este cea pe care o am eu acum. Este foarte logic și de bun simț: asta-i mașina în care pot să mă urc chiar acum și să plec chiar acum, dacă o am. Alta mai bună nu am acum. Poate că voi avea în viitor, dar la momentul prezent asta-i mașina de care mă folosesc, deci pentru mine este cea mai bună la timpul prezent.
Cam așa stă treaba și cu telefoanele. Desigur că se poate face un top telefoane 2020, sau orice alt fel de top se poate imagina. Desigur că îți poți alege orice fel de telefon de pe piață. Problema este, chiar ai nevoie să dai foarte mulți bani pe un telefon?
- Alege un telefon bun de care să ai nevoie. Orice fel de telefon foarte scump vei alege, în decurs de doi-trei ani, chiar dacă va funcționa impecabil, nu va mai fi „la modă”. Revenind la una din ideile de la începutul articolului, concluzia că băiețelul meu are nevoie de o memorie mai mare decât cea de la telefonul meu este destul de logică. Eu folosesc telefonul ca să vorbesc, să navighez puțin pe internet și ca GPS câteodată când fac cu mașina călătorii mai lungi. El se mai și joacă, ba mai face și video, deci are nevoie de ceva memorie.
- Criteriul financiar este foarte important. Privește telefonul ca pe un dispozitiv foarte util care ne ușurează viața și munca, dar care nu trebuie să ne subjuge. Nu are rost să te îndatorezi ca să plătești degeaba un telefon de fițe. Poți face datorii ca să-ți cumperi casă, asta-i cu totul altceva. Dar pentru telefon cheltuiește atât „cât te ține plapuma”. Oricum valoarea lui va scădea destul de repede în timp, iar dacă-l pierzi cumva sau îți este furat, paguba să nu fie prea mare.
- Un telefon mobil este un obiect foarte fragil. Nu uita să-l tratezi ca atare și să-l protejezi cu folii sticla, cu huse de protecție, eventual personalizate după gusturile tale. Nu-l lăsa la îndemâna copiilor prea mici. Nu-l trânti, nu-l scăpa, că se poate strica cu tot cu protecțiile lui. Nu-i făcut să fie indestructibil. Dar sfatul este să alegi un telefon care rezistă cât de cât și la șocuri. Cu tot cu huse și folii oricum se sparge în mii de bucăți dacă-l scapi de la etaj pe beton, dar nu e în regulă să se strice dacă-l scapi de la un metru pe covor. Citește și părerile altora despre rezistența telefonului la șocuri.
- Telefonul mobil a ajuns în ultimul timp și un destul de bun aparat foto. Dacă îți place să faci fotografii și nu porți cu tine tot timpul aparatul foto, telefonul mobil este destul de potrivit ca să imortalizezi momente frumoase din viață. Alege deci telefonul și după acest criteriu, al camerei foto pe care o are, dacă ești pasionat de fotografie.
Mai sunt multe de spus despre ce trebuie să urmărești atunci când vrei să achiziționezi un telefon mobil, dar acum mă opresc aici. Mă duc să-mi pun telefonul la încărcat.
eu anul asta vreau sa imi cumpar telefon nou si iti spun sincer ca voi tine cont mai mult de camera foto. Vreau sa folosesc DOAR telefonul, in tot ce fac pentru ca e mai simplu asa. Nu ma pricep la aparate foto, editari si toate cele.
nice!