6 motive ca să-ți construiești o casă mică
În urmă cu ceva timp era la TV o reclamă la un detergent care mă amuza foarte tare, mai ales prin faptul că, deși nu era foarte reușită, transmitea un mesaj destul de clar despre economisirea banilor. Spunea acolo o doamnă, după ce citea o știre din ziar despre un alt milionar care a ajuns falit, că nu a știut să facă economie folosind detergentul respectiv.
Acum nu cred că cineva dă faliment pentru că folosește un detergent prea scump, dar tind totuși să-i dau dreptate doamnei din reclamă în privința stilului de viață care te poate duce „la sapă de lemn” dacă ești obișnuit să risipești întruna.
Construirea unei case reprezintă însă o cheltuială foarte mare pentru orice familie și asta chiar te poate ruina financiar dacă nu știi să fii chibzuit. Casele mai mici însă vor fi mereu o soluție potrivită pentru orice familie care nu vrea să fie dezechilibrată financiar și să mai aibă bani și pentru a-și trăi viața frumos. Să vedem așadar de ce să-ți construiești o casă mică?
6 motive ca să-ți construiești o casă mică
- Primul motiv deja l-am „atins” mai sus: banii. O casă mai mică va costa mult mai puțin și atunci când o construiești, dar și în timp, deorece întreținerea ei va fi mai convenabilă. Contează foarte mult și ca rata la banii pe care nu-i ai și îi împrumuți pentru casă, să fie suportabilă în orice moment și plata ei să nu îți afecteze stilul de viață.
- O casă mică te provoacă mai mult și îți cere și mai multă imaginație în ceea ce privește soluțiile arhitectonice și de amenajare. Vei căuta de exemplu idei amenajare baie mică în revistele de specialitate și/sau pe site-urile magazinelor ce vând produse necesare amenajării și decorării unei case.
- Vei rămâne surprins/surprinsă și atunci când vei citi despre idei amenajare living pentru că atunci vei realiza că și în spații mai restrânse poți crea un ambient fabulos unde te poți simți chiar foarte bine. Îmi place să urmăresc pe internet și câteva site-uri ale unor producători de yacht-uri și acolo mă minunez cât de ingenioși sunt în a folosi la maxim spațiul interior pe care-l au. La fel și pe site-urile despre rulote găsesc idei valoroase despre cum poți folosi eficient spațiile mici, fără să renunți la confort și să ai acolo de toate.
- Unul dintre argumentele pro pentru o casă mică a fost adus recent în prim plan de sociologi și psihologi. Familia „încape” și într-o casă mai mică și în plus familia va fi mai unită. Într-o casă mare sau imensă, membrii familiei „se pierd” și ajung să interacționeze puțin unii cu alții, pe când într-o casă mai mică ei vor fi mai mult timp împreună, cu efecte benefice pentru cimentarea relațiilor dintre ei.
- Încălzirea și iluminarea unei case mici se poate face mult mai ușor și nu mă refer aici doar la bani, despre care am pomenit deja. Este vorba despre energia ca atare: vei consuma mult mai puțină energie ca să-ți încălzești bine casa și vei avea astfel grijă și de planeta Pământ, ale cărei resurse sunt totuși limitate. S-ar putea ca într-o casă imensă să stai chiar în frig și întuneric atunci când nu vei mai avea posibilități financiare uriașe, pe când în casa mică va fi cald și bine! Și toată lumina de care ai nevoie!
- Într-o casă mare te vei simți și chiar vei fi doar un sclav al ei, pe când o casă mai mică va fi acasă! Apoi la sărbători, împreună cu membrii familiei, vei putea face și planuri perfect realizabile pentru călătoriile din concediul ce va să vină în vara viitoare, pentru că vei avea resursele necesare, ducând o viață frumoasă și chibzuită.
În acest articol am înțeles prin casă mică o casă care să respecte totuși normele de spațiu de locuit, în metri pătrați, pe cap de membru de familie, stabilite la nivelul Uniunii Europene, norme adoptate și în țara noastră. Te vei convinge că pentru asta îți va fi suficientă o casă mai mică.
Leave a Reply