Ce agendă să alegi la început de an?
La început de an ne place să facem planuri și să ne organizăm, poate mai mult decât în alte perioade. Avem impresia că dacă începutul de an ne va prinde organizați, așa vom fi mereu. Și ce se potrivește cel mai bine unui om organizat, dacă nu o agendă?
Agendele sunt oferite clienților ca daruri din partea firmelor mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă, iar oamenii își oferă de asemenea unii altora agende tot în perioada începutului de an. Dar dacă nu primește de nicăieri o agendă, poți să ți-o cumperi și singur/singură (vezi aici mai multe modele)
Dar ce agendă să alegi la început de an? Există mai multe feluri de agende, dar care ți s-ar potrivi mai bine? La aceste întrebări te voi ajuta să găsești răspunsuri în cele ce urmează.
- Din punct de vedere al personalizării există agende
- nepersonalizate, care sunt generaliste, nu conțin date despre firmă etc.; aceste agende sunt practic ca și niște caiete foarte frumoase;
- personalizate, care au fost imprimate pe câteva pagini cu date privind compania care le oferă cadou de sărbători și care pot să mai conțină și alte informații de interes.
- Din punct de vedere al dimensiunilor există agende care au formatele
- A4 – adică au dimensiunile unei coli de hârtie obișnuită de imprimantă sau ale unui caiet studențesc; sunt prin urmare destul de mari ca dimensiuni și sunt mai potrivite pentru a fi păstrate la birou, deoarece au foarte mult spațiu în care se poate scrie, dar se pot transporta mai greu;
- A5 – sunt agendele cele mai întâlnite și au dimensiunile unui caiet obișnuit; pot fi luate mai ușor în geantă pentru a le avea tot timpul la îndemână;
- alte formate nestandardizate, exemplu agende foarte mici, de buzunar.
- Din punct de vedere al coperților, putem întâlni
- agende cu coperți foarte simple, din carton, care poate fi și imprimat cu diverse imagini;
- agende cu coperte întărite, cel mai adesea din PVC, imitând eventual pielea, sunt cele mai întâlnite, având un aspect frumos, elegant și sobru totodată;
- agende cu coperte ce au sistem de închidere, cu o capsă, sau eventual cu fermoar;
- agende mai complicate, ce au înglobat în interior eventual și un calculator electronic cu operații matematice simple.
- Din punct de vedere al prinderii foilor există
- agende cu foi lipite, de genul blocnotes, sistem ce permite desprinderea cu mare ușurință la nevoie a foilor;
- agende cu foi lipite și cusute, sunt cele mai întâlnite la agendele obișnuite;
- agende cu foile prinse în arc fix, au avantajul că se pot deschide complet;
- agende cu foile prinse în mecanisme de tip arc ce se poate deschide (ca la bibliorafturi), au avantajul că se pot adăuga foi atunci când este necesar.
M-am referit aici foarte pe scurt la agendele clasice, de hârtie, în care obișnuim să trecem toate datele de care avem nevoie ca să ne desfășurăm în condiții bune activitatea, indiferent dacă lucrăm pe cont propriu, ca angajați la stat sau la privat.
Mai există desigur și agendele electronice, care se pare că și-au cam pierdut din atractivitatea pe care au avut-o cu mulți ani în urmă, dintr-un motiv foarte simplu: noile telefoane inteligente sunt mici, sunt adevărate computere la purtător și au și memorii uriașe, în care se pot stoca orice fel de informații. În plus, prin conectarea la internet, telefoanele inteligente oferă accesul la un volum de informații (aproape) infinit.
Dacă nu ați primit în dar o agendă, neapărat să vă cumpărați una, deoarece chiar ne ajută în organizarea muncii, dar și a concediilor. La mulți ani!
Leave a Reply