3 piese necesare atunci când vrei să-ți amenajezi o încăpere dinamică
Așa cum știi, dacă urmărești activitatea mea de mult timp, acesta nu este primul articol care trateaza subiectul ”amenajări interioare”. Am tratat pe rând subiecte referitoare la mai toate încăperile dintr-o casă și am discutat despre diverse stiluri de amenajare.
Am scris și despre așa numitele încăperi dinamice, adică despre acele camere mobilate/amenajate în stil modern, care să-ți dea senzația că acolo se petrece ceva, o activitate continuă, acele camere care te îndeamnă la acțiune.
Nu există desigur un număr limitat de opțiuni pentru a amenaja o încăpere dinamică, ci doar niște idei generale de care trebuie să ții cont, la fel ca și în cazul în care îți dorești o încăpere rustică, în care nu vei atârna neapărat oale de lut în cuiele de pe pereți.
În articolul de față mă voi referi la câteva piese care ar putea fi de luat în considerare pentru amenajarea unei camere dinamice, desigur în afară de cele „clasice”, cum ar fi canapeaua (eventual de colț) sau biblioteca (eventual cu locul pentru televizorul smart).
Aceste piese nu sunt strict necesare, cel puțin unele dintre ele, cum nimic nu este absolut obligatoriu sau de neînlocuit într-o astfel de amenajare. Este doar opțiunea mea de a le prezenta aici ca să-ți faci o idee despre ce ai putea folosit dacă vrei să-ți amenajezi așa interiorul. Iată ce ai putea să-ți cumperi.
1. O măsuță de cafea este foarte utilă, mai ales în asociere cu o canapea sau un colțar. Măsuța de cafea, cu rotile sau nu, pe cât este de mică, pe atât de multă atracție exercită asupra celor ce se adună în jurul ei. Îi spunem măsuță de cafea pentru că așa ne-am obișnuit și pentru că de foarte multe ori pe ea se servește cafeaua alături de un fursec.
Însă ea poate fi la fel de utilă și pentru servirea berilor pentru băieții adunați să vadă împreună, dar mai ales să comenteze, un meci de fotbal, pentru că se știe că meciurile urmărite în grup au cu totul și cu totul alt farmec. La fel și berea băută împreună are alt gust, deoarece s-a demonstrat științific că hidratarea colectivă a bărbaților este mult mai eficientă decât hidratarea individuală.
2. Un lampadar, spre deosebire de măsuța de cafea, poate sta bine și în living, dar și în dormitor, sau de ce nu, chiar pe un hol. Desigur că pentru o încăpere dinamică se va opta pentru un lampadar cu aspect modern, chiar minimalist, care mai are și marele avantaj că, fiind ușor, se va putea și muta cu ușurință în orice colț al locuinței.
Lampadarul se poate folosi foarte bine și în colțul de lectură, pentru că o persoană dinamică dintr-o încăpere dinamică, este activă și intelectual, sau poate că mai ales intelectual. Lampadarul este util și pentru a ilumina selectiv o zonă a încăperii, creând astfel un anumit nivel de intimitate în încăpere, la orele serii.
3. Un fotoliu-balansoar poate înlocui un fotoliu clasic, atât pentru amenajarea colțului de lectură, cât și pentru a sta pur și simplu și a privi la televizor emisiunile preferate. Și copiii vor urmări momentele când balansoarul se eliberează pentru a se legăna pur și simplu în el. Vă zic asta din experiență. Deși balansoarul a fost dorința mea de a-l avea și abia sșteptam să-l folosesc, ei bine, m-am trezit că trebuie să stau la rând pentru a face asta, fiind mai tot timpul ocupat de cel mic care adoră să se balanseze.
Dacă extindem și afară zona încăperii noastre dinamice, ne vom putea atunci orienta spre balansoare mai mari, de terasă sau de grădină, care să aibă două-trei locuri. Pentru un balcon este perfect balansoarul cu un singur loc, mai ales că poate fi mutat cu ușurință. Iar uneori, balconul poate deveni un agreabil colț de lectură sau chiar de lucru la laptop. Iar dacă nu, tot pe balcon, stăpâna casei poate servi și cafeluța cu o prietenă.
Pentru azi mă opresc aici, cu gândul că posibilitățile de amenajare sunt infinite!
Mami are fotolii-balansoar și chiar au fost atracția casei când le-a cumpărat. Foarte faine recomandări.
MUltumesc! Ma bucur ca iti plac 🙂