Cum poți să fii mai fericit?
Fericirea este la urma urmei scopul vieții fiecărui om. Poate că cei mai mulți cred că scopul vieții lor este să adune cât mai mulți bani, ca să-și „cumperi” cu ei fericire. Dar realitatea este cu totul alta. Oamenii cu adevărat fericiți știu că nu banii sunt cei mai importanți, deși nu strică să ai destui, măcar pentru un trai decent.
Atunci ce anume te face mai fericit? Există mulți factori care contribuie la atingerea acelei stări de bine și de bucurie continuă. Unii de exemplu își doresc să călătorească, să viziteze întreaga lume. Alții se simt fericiți atunci când își văd copiii realizați.
În fine și nu în cele din urmă, alți oameni văd fericirea doar în strânsă relație cu dragostea romantică și a avea un partener pe care să-l iubească și de care să fie iubiți. este un deziderat natural uman.
Însă toate cele amintite mai sus sunt în strânsă legătură cu ceea ce cercetătorii au descoperit într-un studiu vast care a fost efectuat pe un lot de peste 75000 de respondenți, din diverse regiuni ale lumii. S-a găsit că cei mai fericiți oameni sunt cei care se simt în legătură cu Universul, se simt ca făcând parte dintr-un angrenaj foarte complex în care își acceptă rolul.
Studiul a demonstrat că sentimentul de apartenență la o comunitate, fie ea religioasă, culturală, socială sau de altă natură, este de o importanță imensă în viața fiecărui om. Oamenii singuri sunt de cele mai multe ori bolnavi și nefericiți. Singurătatea este o boală foarte grea.
Cei care își găsesc locul lor într-un grup, mai restrâns sau mai larg, loc pe care și-l acceptă cu bucurie și seninătate, sunt oameni care pot să atingă mult mai ușor starea de fericire. Interesant este faptul că studiul a punctat și faptul că religia nu contează, în sensul că indiferent cărei religii îi aparțin, oamenii pot fi fericiți în interiorul acelui grup religios. Mai mult decât atât, și cei nereligioși, ateii adică, se pot regăsi fericiți în interiorul grupului lor.
Este deosebit de important să îți găsești un grup căruia să-i aparții și să-ți accepți rolul în interiorul acelui grup. Faptul de a fi într-un grup te conectează practic cu ceilalți, te face să te simți acceptat și apreciat. Dar nu doar relația cu ceilalți este importantă, ci și relația cu tine însuți. Trebuie să te cunoști pe tine și mai ales să-ți accepți rolul, să te simți interconectat cu Universul acesta minunat în care trăiești.
Interesant, nu știam că apartenența la un grup influențează fericirea.