Este examenul medical de rutină o necesitate?
O examinare fizică de rutină te asigură că îți păstrezi sănătatea. Un examen fizic poate fi, de asemenea, un pas preventiv care poate ajuta să detectezi o afecțiune gravă, cum ar fi cancerul sau diabetul, înainte de a provoca probleme. În timpul unui examen de rutină, medicul tău poate verifica, de asemenea, elementele vitale, inclusiv greutatea, ritmul cardiac și tensiunea arterială.
Pentru cine se recomandă un examen de rutină?
Medicul tău va recomanda un examen fizic pentru a vedea cum funcționează corpul tău. În funcție de istoricul personal de sănătate, medicul tău poate alege să se concentreze asupra anumitor zone.
Dacă ai antecedente familiale de boli de inimă, de exemplu, este posibil să primești controale suplimentare ale tensiunii arteriale, analize de sânge și depistarea diabetului și a colesterolului. Dacă ai anumite reacții sau simptome care ar putea fi cauzate de anumite alergii vei fi îndrumat către alergologie Cluj.
Pe baza rezultatelor testelor, a vârstei și a istoricului personal de sănătate, examenul este, de asemenea, o oportunitate de a discuta măsurile viitoare de prevenire a unor afecțiuni.
Ce presupune un examen fizic?
Un examen fizic mediu poate include următoarele:
- Întrebări despre locul de muncă și relațiile tale, medicamente, alergii, suplimente sau orice intervenții chirurgicale recente.
- Verificări ale semnelor vitale cum ar fi citirea tensiunii arteriale și verificarea ritmului cardiac și respirator. Tensiunea arterială trebuie verificată cel puțin o dată pe an până la o dată la trei ani, în funcție de istoricul tău.
- Examen vizual. Medicul tău va examina aspectul pentru semne ale oricăror afecțiuni potențiale. El va verifica părțile corpului tău care ar putea indica vizual orice probleme de sănătate existente. Aceasta include examinarea capului, ochilor, abdomenului, sistemul musculo-scheletic, cum ar fi mâinile și încheieturile, funcțiile sistemului nervos, cum ar fi vorbirea și mersul pe jos. Acest examen mai include palparea unor părți ale corpului (cum ar fi abdomenul) pentru a simți anomalii, verificarea pielii, părului și unghiilor eventual examinarea organelor printr-o ecografie.
- Teste de laborator. Pentru a finaliza examenul, medicul tău îți va recolta sânge pentru mai multe teste de laborator. Acestea pot include o hemoleucogramă completă și un panou metabolic complet. Aceste analize testează plasma sanguină și poate indica orice probleme care există în rinichi, ficat, chimia sângelui și sistemul imunitar. Acest lucru ajută la detectarea neregulilor din corpul tău care ar putea indica o problemă mai mare. Medicul poate solicita, de asemenea, un screening pentru diabet și un screening tiroidian.
Din păcate, la mine este deja și rutină. și necesitate. Mai „fentez” uneori, dar tot e necesar să merg apoi.
E mai bine sa fie rutina decat necesitate….